Bors de cartofi

Borsul de cartofi este o mancare clasica romaneasca, plina de savoare si usor de facut.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Bors de cartofi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 gogosar
  • o jumatate de telina
  • 50 ml pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 500 ml bors
  • o jumatate de legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele se spala, se curata si se taie marunt, cu exceptia cartofilor, care se taie cuburi mai mari (aproximativ 10-12 mm).
Este bine ca borsul sa il fierbeti separat, pana da un clocot.
Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Toate legumele taiate marunt, mai putin cartofii, se fierb in apa cu sare, intr-o oala sau cratita mai mare. Dupa 15-20 de minute de fierbere, se adauga cartofii, continuand fierberea. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, uleiul si borsul si putin piper. Se fierb impreuna aproximativ 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Borsul de cartofi se serveste fierbinte in castron sau supiera, cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pentru cei care nu postesc, se poate servi cu o lingura de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide