Bors de cartofi

Borsul de cartofi este o mancare clasica romaneasca, plina de savoare si usor de facut.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Bors de cartofi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 gogosar
  • o jumatate de telina
  • 50 ml pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 500 ml bors
  • o jumatate de legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele se spala, se curata si se taie marunt, cu exceptia cartofilor, care se taie cuburi mai mari (aproximativ 10-12 mm).
Este bine ca borsul sa il fierbeti separat, pana da un clocot.
Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Toate legumele taiate marunt, mai putin cartofii, se fierb in apa cu sare, intr-o oala sau cratita mai mare. Dupa 15-20 de minute de fierbere, se adauga cartofii, continuand fierberea. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, uleiul si borsul si putin piper. Se fierb impreuna aproximativ 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Borsul de cartofi se serveste fierbinte in castron sau supiera, cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pentru cei care nu postesc, se poate servi cu o lingura de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc