Borsul de cartofi este o mancare clasica romaneasca, plina de savoare si usor de facut.
Toate legumele se spala, se curata si se taie marunt, cu exceptia cartofilor, care se taie cuburi mai mari (aproximativ 10-12 mm).
Este bine ca borsul sa il fierbeti separat, pana da un clocot.
Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Toate legumele taiate marunt, mai putin cartofii, se fierb in apa cu sare, intr-o oala sau cratita mai mare. Dupa 15-20 de minute de fierbere, se adauga cartofii, continuand fierberea. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, uleiul si borsul si putin piper. Se fierb impreuna aproximativ 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Borsul de cartofi se serveste fierbinte in castron sau supiera, cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pentru cei care nu postesc, se poate servi cu o lingura de smantana.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcAceste mici găluște chinezești au o aromă proaspătă și complexă.
Dim Sum cu pui și lemongrass
Comentarii