Bors de cartofi

Borsul de cartofi este o mancare clasica romaneasca, plina de savoare si usor de facut.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Bors de cartofi

Ingrediente

  • Pentru 6 portii:
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 gogosar
  • o jumatate de telina
  • 50 ml pasta de tomate
  • 50 ml ulei
  • 500 ml bors
  • o jumatate de legatura de patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Toate legumele se spala, se curata si se taie marunt, cu exceptia cartofilor, care se taie cuburi mai mari (aproximativ 10-12 mm).
Este bine ca borsul sa il fierbeti separat, pana da un clocot.
Pasta de tomate se dilueaza cu 50 ml apa.
Toate legumele taiate marunt, mai putin cartofii, se fierb in apa cu sare, intr-o oala sau cratita mai mare. Dupa 15-20 de minute de fierbere, se adauga cartofii, continuand fierberea. Cand cartofii sunt fierti, se adauga pasta de tomate, uleiul si borsul si putin piper. Se fierb impreuna aproximativ 5 minute, dupa care se presara deasupra patrunjelul verde tocat marunt.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Borsul de cartofi se serveste fierbinte in castron sau supiera, cu ardei iute sau ceapa rosie.
Pentru cei care nu postesc, se poate servi cu o lingura de smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori