Bors de dovlecei cu smantana

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors va trebuie 800 g dovlecei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de dovlecei cu smantana

Ingrediente

  • - 800 g dovlecei
  • 200 g ceapa
  • 150 g morcovi
  • 100 g radacina patrunjel
  • 60 g orez
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • l legatura marar
  • l legatura patrunjel
  • 25-35 g bors cu leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bors de dovlecei cu smantana este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta reteta de bors ceapa, dovleceii, morcovii, radacina de patrunjel se curata, se spala si se toaca cubulete. Mararul si patrunjelul se toaca fin, iar orezul se spala. Ouale se bat pana se omogenizeaza.


Ceapa, morcovii si radacina de patrunjel se fierb in 4 litri de apa rece cu sare. Cand sunt fierte se adauga dovleceii si orezul. Dupa ce a fiert orezul se adauga borsul si verdeata. Se da focul pe mic si se amesteca in oala pentru a forma un vartej, apoi se adauga ouale batute.

Se lasa pe foc 10 minute,se opreste si se lasa sa se odihneasca putin. Se amesteca smantana cu putina ciorba si se rastoarna in oala. Se potriveste de sare si piper si se serveste cald.


Borsul de dovlecei cu smantana se serveste cald, eventual cu paine proaspata si verdeata.
Sursa acestei retete este blogul culinar 3sisterscooking.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori