Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg, verdeata tocata, o ceapa tocat
Se pune carnea tocata intr-o farfurie adinca si se amesteca bine cu miezul de piine inmuiat in apa rece, cu oul intreg, verdeata tocata, o ceapa tocata si doua linguri de orez ales si bine spalat. Compozitia se omogenizeaza si se sareaza dupa gust.
Dovleceii se curata de coaja alba de deasupra, se golesc de miez cu un cutit ascutit, se spala si se scurg, apoi se umplu cu compozitia de carne.
Dovleceii astfel pregatiti se acopera la capetele taiate cu mici capacele de rosii si se pun la fiert in apa calda. Se spumuiesc dupa ce au dat in clocot, se adauga supei in care fierb telina si morcovul taiate fideluta si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se incearca orezul din dovlecel si daca acesta este fiert, se pun in supa doua rosii taiate felii si decojite si orezul ramas, spalat si fiert separat.
Se acreste mincarea cu bors fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat marunt si se drege cu smintina dupa ce s-a luat oala de pe foc.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Ciorba cu dovlecei de post
Dovlecei gratinati
Dovlecei umpluti cu carne
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii