Bors de gaina

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora s

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina(fara piept de pui)
  • 1morcov
  • 1patrunjel
  • 1/2telina
  • o ceapa
  • codite de ceapa verde
  • 2ling orez
  • sare
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 1l bors

Mod de preparare

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora se pune ceapa,sare,orez si legumele curatate si spalate,rase pe razatoarea mare.Daca scade apa prea mult si carnea nu este fiarta,se mai adauga apa dar cate putin,pentru ca o sa se adauge borsul cand va fi fiarta carnea.Borsul se pune la foc si se fiebe un clocot,apoi se toarna in oala,potrivind de acru dupa gust.La sfarsit se drege borsul cu doua linguri de smantana amestecata cu un galbenus.
Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori