Bors de gaina

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora s

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o gaina(fara piept de pui)
  • 1morcov
  • 1patrunjel
  • 1/2telina
  • o ceapa
  • codite de ceapa verde
  • 2ling orez
  • sare
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 1l bors

Mod de preparare

Se pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa fiarba pe foc mic.Dupa o ora se pune ceapa,sare,orez si legumele curatate si spalate,rase pe razatoarea mare.Daca scade apa prea mult si carnea nu este fiarta,se mai adauga apa dar cate putin,pentru ca o sa se adauge borsul cand va fi fiarta carnea.Borsul se pune la foc si se fiebe un clocot,apoi se toarna in oala,potrivind de acru dupa gust.La sfarsit se drege borsul cu doua linguri de smantana amestecata cu un galbenus.
Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt si cu mamaliguta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci