Bors de legume

Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzav

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 l bors
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. pastirnac
  • 1 buc. ceapa
  • 2 buc. cartofi
  • citeva frunze de varza
  • putina fasole verde
  • 150 gr. mazare verde
  • 1 dovlecel mic
  • 3-4 buchetele conopida
  • 1 buc. ardei gras
  • 3 buc. rosii
  • 1 dl. ulei sau 100 gr. unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smintina
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cind zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smintina.
Se serveste cu saleuri de chimen

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc