O reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!
mod de preparare
Spalam bine frunzele de loboda si le oparim 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se racesc.
Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.
Intr-o oala cu presiune, am pus cca. 3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusit loboda, bulionul, am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca. 15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.
Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa (in functie de cat de acru va place).
La final, am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.
Se serveste fierbinte sau pe timp de vara o servim rece, de la frigider!
Incearca si Bors de ciuperci cu zarzavat
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de loboda" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Borsuri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe