Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Loboda rosie se spala bine si
Toate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Loboda rosie se spala bine si se taie in fasii late de un deget. Apoi se pune la fiert separat, in bors acru. Se amesteca cele doua fierturi, in cea mai mare dintre oale. Separat, ouale se bat spuma. Cu focul stins, se toarna ouale putin cate putin in bors, timp in care se amesteca energic cu o furculita. Vor rezulta aschii de ou coagulat, ca niste taitei mai mici. Dupa gust si preferinte, se adauga smantana, dar doar cand borsul se mai racoreste.
Se serveste atat cald, cat si rece, neaparat cu ardei iute murat.
Alte retete:
Ciorba radauteana
Ciorba de loboda
Ciorba de perisoare a la grec

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii