Bors de miel

Intr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la calit timp de 5 min. Adaugam

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg coaste de miel
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mica
  • 1 ceapa
  • 500 ml bors fiert separat
  • 3 lg orez
  • 200 ml smantana
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • tarhon
  • leustean

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori.

Se pun toate in oala si se lasa la calit timp de 5 min.

Adaugam carnea si 1 lingurita de sare si mai calim in continuare. Adaugam 2 litri de apa si fierbem borsul cam 1 ora la foc mic, acoperit.

Punem orezul spalat si apoi turnam borsul clocotit cu ligurita de leustean.

Se iau 2 galbenusuri si se amesteca energic, punem smantana si 2-3 lg de apa rece. Amestecam si punem cate 1 polonic de bors peste smantana, rasturnam in oala si presaram tarhon tinut la otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc