Bors de perisoare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud, verdeata tocata, un cartof dat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de orez
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • leustean
  • 1 pahar de smintina
  • 1 ou crud
  • piine
  • verdeata

Mod de preparare

Ss pune carnea tocata intr-o farfurie adinca, se amesteca cu felia de piine inmuiata si bine farimitata, cu un ou crud, verdeata tocata, un cartof dat prin masina de tocat impreuna cu ceapa, si jumatate din cantitatea de orez.

Amestecul se sareaza si se omogenizeaza, se fac perisoare cu mina umeda si se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne.

Cind orezul din perisoare s-a inmuiat, se adauga restul de orez bine ales si spalat in apa rece, rosiile taiate felii subtiri si sare dupa gust.

Se lasa sa mai fiarba douazeci de minute. Se adauga borsul fiert si spumuit, se parfumeaza cu leustean tocat si se ia oala de pe foc.

Borsul se drege cu smintina si se serveste foarte cald.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Ciorba de varza cu rosii

Ciorba de peste

Ciorba de perisoare a la grec

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci