Bors de perisoare cu rosii

Se pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se toarna borsul fiert separa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 buc. morcov
  • 1 buc. radacina patrunjel
  • 1 buc. ceapa
  • 1 os de la carne
  • 1 litru bors
  • 3 buc. rosii mici
  • 1 galbenus
  • verdeata tocata; Pentru perisoare: 1/2 kg carne
  • miezul de la o felie de piine
  • 1/2 cana de orez
  • 1/2 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • smintina

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se toarna borsul fiert separat si strecurat, rosiile carora li s-au scos simburii si se pune sare. Se lasa sa dea citeva clocote. Separat, se face tocatura din carne cu miezul de piine inmuiat si stors bine, orezul, putina ceapa tocata fin, un ou, sare, piper. Se fac perisoare mici cu mina uda si se pun la fiert in ciorba. Se lasa sa mai dea citeva clocote apoi se pune verdeata tocata fin.
Inainte de a servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus si 2 linguri de smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori