Bors de perisoare de pui

Bors de perisoare de pui este o reteta delicioasa si foarte simpla.Pentru aceasta reteta va trebuie o jumatate de piept de pui, legume si un sfert de litru de bors.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors de perisoare de pui

Ingrediente

  • jumatate piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o mana de fasole pastai
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ardeii gras
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper dupa gust
  • 250 ml bors
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura pasta tomate

Mod de preparare

Bors de perisoare de pui este o reteta delicioasa si foarte simpla.

Legumele se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la calit intr-o lingura de ulei (in afara de pastai).
Se amesteca bine si dupa 2-3 minute se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert.
Intre timp, pieptul se spala, se toaca marunt , se amesteca cu 3 linguri faina, sare, piper, grisul, marar si patrunjel tocat.
Aceasta operatiune dureaza cam 20 minute cu tot cu tocat pieptul, timp in care legumele fierb, si puteti adauga fasolea pastai taiata mai marunt, plus sare si putin piper dupa gust, si completati cu apa. Dupa 10 minute incepeti sa formati perisoarele, le dati prin faina si le puneti in oala. Mai trebuie sa fiarba cam 10 minute, adaugati borsul, pasta de tomate, mai lasati 5 minute pe foc si stingeti. La sfarsit puneti patrunjel tocat fie in oala, fie in farfurie.
Sper sa va placa!


Borsul de perisoare de pui se serveste cu patrunjel tocat si ardei iute, dupa gust.
Cutitul bucatarului Twin Pollux Zwilling de la Kitchen Shop mi-ar fi fost de folos la aceasta reteta de bors.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide