Bors de praz

Borsul de praz se prepara usor si rapid, avand nevoie doar de cateva ingrediente folosite des in bucatarie: praz, orez, rosii, ceapa, ulei si bors.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr praz
  • 50 gr masline
  • 100 gr ceapa
  • 150 gr ulei
  • 150 gr orez
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 gr morcovi
  • 200 gr rosii
  • 1 l bors
  • 2 l apa
  • 1 legatura leustean

Mod de preparare

Bors de praz se prepara astfel:  zarzavaturile se curata, apoi se taie marunt si se pun in apa cu sare, la fiert. Se adauga prazul curatat, taiat in bucati mici si calit in prealabil, dupa ce legumele s-au inmuiat bine. Se adauga orezul, apoi rosiile feliate, borsul fiert separate, verdeata tocata marunt si sare dupa gust. Se mai lasa sa dea in clocot de cateva ori, apoi se ia de pe foc.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci