Bors de sfecla(moldovenesc)

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala deoarece isi pierde din rosea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2radacini patrunjel
  • 2radacini pastarnac
  • 1telina
  • o ceapa mare sau 7-8 fire ceapa verde
  • 1-2 sfecle lungi
  • tinere si rosii
  • rase din care 1/2 se pune cu legumele la fiert si 1/2 se coloreaza borsul cu sare

Mod de preparare

Radacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala deoarece isi pierde din roseata,apoi se rade pe razatoarea mare.Se pune 1.5l apa la fiert si cand da in clocot se pun legumele si jumatate din sfecla si se lasa sa fiarba pana sunt gata,apoi se adauga sare.Se pune 1l bors int-o cratita pe marginea plitei cu 1/2sfecla rasa ca sa coloreze borsul,apoi se strecoara,se toarna in oala co legume si se acreste dupa gust.
Se serveste cu smantana pusa la masa in farfurie si cu mamaliguta calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc