Bors de varza cu ciolan afumat

Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea maru

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza mijlocie (de preferat murata)
  • 2 cepe potrivite
  • zarzavat conservat ptr. ciorbe
  • sare
  • 1/2 litru bors sau zeama de varza
  • un ciolan afumat de marime potrivita
  • o legatura marar

Mod de preparare

Se opareste ciolanul in putina apa cu sare. In oala in care se prepara borsul se pune la fiert varza spalata si tocata marunt, ceapa tocata si ea marunt si cu ciolanul afumat. Ciolanul poate fi lasat intreg sau taiat in bucati mai mici. Cind sint arpoape fierte se adauga si zarzavatul de ciorba, se mai lasa max. 15 minute sa fiarba, apoi se acreste dupa gust cu bors( fiert separat in prealabil) sau zeama de varza, se sareaza si la sfirsit se pune mararul tocat marunt. Optional, se poate pune la fiert o data cu varza si ciolanul o legatura de cimbru, care se scoate din bors la sfirsit.
Se serveste cald cu ceapa rosie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc