Bors delicios de iepure vanat

Pentru bors delicios de iepure vanat dupa ce ati scos carnea de iepure din bait, separati pulpele si pieptul pentru friptura.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Coastele
  • sira spanarii si tot ce nu folositi la friptura
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • cateva frunze de tarhon
  • 100 g slaninuta afumata taiata feliute
  • multa verdeata
  • 1/2 l bors de putina acru.

Mod de preparare

Pentru bors delicios de iepure vanat dupa ce ati scos carnea de iepure din bait, separati pulpele si pieptul pentru friptura iar coastele si sira spanarii cu muschii de pe spate se pun la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si sare in 2 l apa. Dupa fierbere (se incearca carnea cu furculita), se strecoara si se pune intr-o oala de 4 litri supa rezultata impreune cu carnea fiarta. Se completeaza cu apa astfel incat sa ramana loc si pentru borsul de putina, bulion (poate fi suc de rosii) pentru culoare, taitei de casa si se da in cateva clocote impreune cu slaninuta taiata felii foarte subtiri. Cand e aproape gata se adauga si borsul de putina (dat in clocot separat), tarhonul si verdeata.


Serviti fierbinte si cu ardei iuti, sau dreasa cu smantana. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc