Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care se face focul mic si se

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3/4 kg carne de porc
  • 1 l bors
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 100 g taitei de casa
  • 2 oua
  • leustean tocat
  • 1 lingura de bulion
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert in apa rece. Se spumuieste cind da in clocot, dupa care se face focul mic si se fierbe pina cind carnea se inmoaie usor.

Atunci se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, se sareaza si se continua fierberea. Se acreste mincarea cu 1 litru de bors fiert separat, se adauga o data cu borsul taiteii fierti si scursi, se pune leustean tocat deasupra si se coloreaza cu o lingura de bulion.

Borsul de porc este gras, de aceea se poate degresa tinind o felie de piine in supa inainte de a o acri. Cind toate operatiile s-au terminat, se mai tine oala pe foc mic insa zece minute, dupa care se ia de pe foc.

Se drege cu doua oua batute spuma cu putin bors fierbinte.
Se serveste foarte cald, cu ardei iute.

Va recomandam si alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Ciorba de salata ca la Brasov

Ciorba de loboda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori