Bors din maruntaie si tacamuri de pasare

Se spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2 l apa rece. Se indepart

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 ficatei de pasare
  • 2-3 pipote
  • spatele
  • aripile
  • inima
  • gatul
  • capul da pasare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • leustean tocat
  • 1 pahar de smantana
  • 1 l de bors
  • 1 ou crud
  • sare
  • 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se spala si se curata maruntaiele si tacamurile de pasare, apoi se pun sa fiarba intr-o oala adanca impreuna cu borsul si 1/2 l apa rece. Se indeparteaza spuma cand da in clocot, se adauga zarzavatul taiat fideluta atunci cand carnea s-a inmuiat usor si se sareaza dupa gust. Cand carnea se poate consuma, se adauga leusteanul tocat si rosiile taiate felii subtiri. Borsul se drege cu ou si smantana batute bine cu trei linguri de bors fierbinte, dupa ce s-a racit un sfert de ora. Se serveste cald.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba spanac

Supa ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci