Bors moldovenesc cu carne de vita

Pentru borsul moldovenesc cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • castraveti murati - 150 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul moldovenesc cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Patrunjelul si leusteanul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe, se strecoara. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie fasii si se oparesc. Bucatile de carne se fierb in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele (ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina, pastarnac), castravetii murati si cuburile MAGGI. Cand legumele si carnea au fiert, se adauga bors si se continua fierberea 10 minute. La finalul fierberii se adauga leustean verde si patrunjel verde.

Borsul moldovenesc cu carne de vita se serveste fierbinte; deasupra se presara restul de patrunjel verde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci