Bors pescaresc (oceanic)

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat. Se dauga borsul, rosiile concasate, se dr

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • bors
  • peste oceanic de mai multe feluri
  • otet
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • sos de peste
  • leustean
  • rosii pruna
  • ceapa dulce
  • telina verde
  • ceapa verde
  • sparanghel alb
  • jalapeno
  • ardei gras verde
  • bacon sau pastrama afumata

Mod de preparare

Borsul se fierbe, se oparesc rosiile si se cojesc, se toaca zarzavatul si se caleste sau se pune la brezat.

Se dauga borsul, rosiile concasate, se drege si se asezoneaza.

Se adauga pestele taiat cuburi, verdeata, se acopera oala cu capac si se lasa la fiert.

Se asteapta 20 minute, apoi se serveste borsul in castroane de lut ars sau din lemn, se aduga dupa placere: tarhon, mujdei de usturoi sau lamaie. Se serveste cu vinuri albe seci sau demiseci.
Il recomand seara, intre 17-19.


Neaparat ardei iute proaspat sau murat, mamaliga si galuste din gris, cartofi fierti in coaja si orez etc drept garnitura

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci