Borsul de sfecla rosie este o reteta simbol pentru Polonia si poate fi gatit in doua feluri: cu legume sau pe baza de carne de vita.
1. Sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pune intr-o oala mare alaturi de os, bors si frunzele de dafin si se lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.
2. Intre timp se toaca si restul radacinoaselor, se adauga si ele in supa, la fel ca si restul ingredientelor. Se mai adauga bors daca e necesar, ca sa acopere toate legumele, si se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 30 de minute.
3. Se scoate osul din supa si se toaca marunt carnea de pe el, dupa care se adauga din nou la supa (carnea).
4. daca doresti un bors cremos poti sa folosesti blenderul vertical pana obtii consistenta dorita, unora le place insa sa simta bucati de carne si legume. Gusta borsul si condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Poti sa mai adaugi si otet.
Lasa borsul sa se odihneasca peste noapte, aromele se vor imbina in ceva delicios!
Borsul polonez de sfecla rosie se serveste cu o lingura de smantana deasupra.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii