Bors polonez de sfecla rosie

Borsul de sfecla rosie este o reteta simbol pentru Polonia si poate fi gatit in doua feluri: cu legume sau pe baza de carne de vita.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Bors polonez de sfecla rosie

Ingrediente

  • 4 sfecle rosii mari
  • 500ml bors de legume
  • 1 os cu carne
  • 2 pastarnac
  • 2 frunze de dafin
  • 2 cepe tocate
  • 200g ciuperci tocate
  • 2 mere tocate
  • 1 praz
  • o legatura patrunjel proaspat
  • sucul de la 1 lamaie
  • 2 lingurite otet de cidru (mere)
  • 2 linguri chimen
  • 2 linguri marar
  • 2 linguri cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

1. Sfecla rosie se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pune intr-o oala mare alaturi de os, bors si frunzele de dafin si se lasa sa fiarba pentru 20-30 de minute.

2. Intre timp se toaca si restul radacinoaselor, se adauga si ele in supa, la fel ca si restul ingredientelor. Se mai adauga bors daca e necesar, ca sa acopere toate legumele, si se lasa sa fiarba la foc mic pentru inca 30 de minute.

3. Se scoate osul din supa si se toaca marunt carnea de pe el, dupa care se adauga din nou la supa (carnea).

4. daca doresti un bors cremos poti sa folosesti blenderul vertical pana obtii consistenta dorita, unora le place insa sa simta bucati de carne si legume. Gusta borsul si condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Poti sa mai adaugi si otet.

Lasa borsul sa se odihneasca peste noapte, aromele se vor imbina in ceva delicios!


Borsul polonez de sfecla rosie se serveste cu o lingura de smantana deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Poale-n brau
Bucataras.RO

Poale-n brau

Poale-n brau
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos