Bors rusesc

Borsul rusesc este un fel de mancare satios, delicios si plin de vitamine si proteine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sfecla rosie (500 g)
  • telina (1)
  • praji (2)
  • morcovi (3)
  • patrunjel (1)
  • varza (1/2)
  • ulei (3 linguri)
  • faina (1 lingura)
  • bulion (3 linguri)
  • dafin (1 foaie)
  • carne de vaca (250 g)
  • marar
  • sare
  • smantana (1 pahar).

Mod de preparare

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fasii subtiri, apoi se inabusa in uleiul incins. Se toarna 2 litri de apa fierbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smantana se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala. Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pana ce carnea este moale.


Se presara marar tocat si se serveste cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc