Bors rusesc cu carne si legume

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l de apa
  • 1 l de bors
  • 500 g carne cu os
  • 100 g slanina
  • 1 morcov mic
  • o telina mica
  • patrunjel
  • o ceapa
  • ¼ varza mica
  • o sfecla mica
  • 3 cartofi
  • 10 pastai de fasole
  • 1 ardei gras
  • 4-5 rosii
  • 150 g unt
  • 100 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • leustean
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Borsul rusesc cu carne si legume este o supa foarte consistenta si delicioasa cu multe ingrediente. Carnea spalata se taie bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma, continuand fierberea la foc moale cu vasul acoperit, apoi separat se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe, dupa care se adauga fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate feliute sau date pe razatoare. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga varza taiata felii si cartofii taiati cubulete.
Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cand zarzavaturile sunt fierte. intr-o tigaie, se prajeste putin slanina, apoi se toarna in oala, se potriveste de sare si se mai da un clocot, se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie, rasa se opareste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul rusesc, se bate galbenusul cu smantana, dregem borsul si presaram patrunjel tocat marunt.


Borsul rusesc se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Bucataras.RO

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

Multumesc Cleme pentru inspiratie, http://www.bucataras.ro/retete/ardei-iuti-in-otet-52149.html. Eu am micșorat cantitatea...

SALATĂ DE ARDEI IUȚI, ȚELINĂ, HREAN ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!