Bors ucrainean cu varza si smantana

Pentru bors ucrainean cu varza si smantana se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 500 g carne se iau:
  • 400 g varza
  • 400 g cartofi
  • 250 g sfecla rosie
  • 1/2 pahar bulion de rosii
  • 1/2 pahar smantana
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 20 g slanina
  • 1 lingura unt prospat

Mod de preparare

Pentru bors ucrainean cu varza si smantana se prepara o supa de carne si se strecoara. Morcovul, patrunjelul si sfecla se taie pai. Sfecla se fierbe inabusit 20-30 minute, apoi se adauga grasime, bulion de rosii, bors si supa de carne. Zarzavatul si ceapa se prajesc usor cu unt, se amesteca cu faina si se mai prajesc putin, se subtiaza apoi cu supa de carne si se lasa sa dea cateva clocote. In supa de carne preparata pentru bors se pun cartofi taiati in cuburi, varza taiata mare, sfecla rosie inabusita, sare si se fierbe totul 10-15 minute. Se adauga apoi zarzavatul prajit cu faina, foi de dafin, piper, ienibahar si se fierbe pana cand cartofii si varza sint gata. Cand borsul este gata, se pune slanina frecata cu usturoi, se adauga rosii taiate felii si se mai lasa sa dea un clocot la foc iute, dupa care se lasa sa stea 15-20 minute. Inainte de a servi, borsul se drege cu smantana si se presara cu patrunjel verde taiat marunt.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori