Ciorba de gaina cu taitei de casa este o ciorba minunata, potrivita pentru sezonul rece. Ciorba de pui este cea mai buna cu taitei facuti in casa.
Prima data pregatim taiteii:
Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.
Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.
O spalam bine, apoi o portionam.
Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.
Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.
Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.
Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.
Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.
Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.
Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.
Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.
Pofta buna!
Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.
Servim ciorba de pui cu taitei de casa cu patrunjel proaspat tocat.
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii