Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa este o ciorba minunata, potrivita pentru sezonul rece. Ciorba de pui este cea mai buna cu taitei facuti in casa.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ingrediente

  • 1 gaina de tara
  • 1 rosie mare
  • 1 morcov
  • 3 foi de ceapa verde
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
  •  
  • Pentru taitei:
  • 1 ou
  • sare
  • faina alba

Mod de preparare

Prima data pregatim taiteii:

Intr-un bol punem oul, un praf de sare si le amestecam.
Adaugam faina treptat pana obtinem un aluat omogen.
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie foarte, foarte subtire, apoi taiem taiteii cat dorim de lungi si de lati si ii rasfiram pe masa sa se usuce putin.

Gaina o parlim putin pe flacara aragazului pentru a se curata mai bine de puf si alte cele.
O spalam bine, apoi o portionam.
Intr-o oala mai mare punem apa, bucatile de carne, le punem pe foc, acoperim oala.
Spumam cu o paleta cat este necesar si lasam pana este destul de bine patrunsa.
Eu am fiert gaina cu o seara inainte in oala sub presiune timp de 40 de minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca.

Ardeiul kapia si cel galben il curatam de seminte si il taiem cubulete.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim apoi il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Foile de ceapa verde le facem rondele, iar rosia o decojim si o taiem bucati potrivite.
Incercam carnea cu o furculita si cand consideram ca este suficient de fiarta adaugam ardeii, ceapa si morcovul.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, punem rosiile, foile de ceapa verde si 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt.
Condimentam cu sare, piper, incorporam pasta de gogosari si fierbem pana sunt si legumele patrunse.
Separat punem niste bors la clocotit, turnam peste ciorba in functie de cat dorim sa fie de acra.
Cand ciorba clocoteste iar, punem taiteii usor, amestecam sa nu se lipeasca intre ei si acum lasam la foc potrivit pana ce acestia sunt fierti.
Tragem ciorba de pe foc, iar deasupra presaram patrunjle verde tocat.
Pofta buna!

Cele doua functii ale aparatului Philips Multicooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Servim ciorba de pui cu taitei de casa cu patrunjel proaspat tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide