Ciorba de perisoare de peste

Ciorba de perisoare de peste este o supa delicioasa si sanatoasa. Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, apoi am adaugat morcovul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare de peste

Ingrediente

  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov potrivit
  • 1 pastarnac potrivit
  • ½ ardei capia rosu
  • 2 linguri orez
  • 2 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • bors
  • delikat
  • patrunjel
  • leustean
  • Pentru perisoare:
  • 300 g carne somn
  • 100 g carne pangasius
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri orez
  • 2 fire patrunjel
  • delikat
  • piper
  • 2 oua

Mod de preparare

Ciorba de perisoare de peste este o supa delicioasa si sanatoasa. Am tocat legumele marunt. Am pus ceapa la calit in putin ulei, cand si-a schimbat culoarea am adaugat morcovul si pastarnacul tocat marund si rondele. Am lasat 2 minute, apoi am adaugat ardeiul tocat si el. Le-am lasat pe toate sa se caleasca cateva minute, apoi am stins cu apa calda.
Cat legumele fierbeau la foc mic, am pregatit perisoarele.
Carnea am ales-o bine de oase, apoi am macinat-o cu un blender de mana (era cam mare deranjul ptr robot, si mai ales ca blederul de mana si-a facut foarte bine treaba). In carnea macinata am adaugat ceapa tocata marunt-marunt, cele 2 linguri de orez fiert pe jumatate, 1 lingurita de delikat, un praf de piper si patrunjelul tocat marunt. Am amestecat bine, am adaugat cativa stropi de apa si am format perisoarele.
Cand legumele erau aproape fierte am pus si cele 2 linguri de orez nefiert, iar la cateva minute am adaugat perioarele.
Dupa cum ati vazut, eu nu pun ou in perisoare, ci am invatat de la matusa mea o alta metoda:
Am batut cele 2 oua cu un pic de sare si am adaugat 2-3 linguri de apa. Cu o paleta am pus perisoare in castronul cu ouale batute (numarul de perisoare trebuie sa nu fie foarte mare), am vanturat un pic ca oul sa „ude” toate perisoarele pe toate partile, apoi cu spumiera le scot din castron si le las un pic sa se scurga, apoi le adaug in zeama de ciorba. Si se repeta figura pana terminam perisoarele.
Cand perisoarele incep sa se ridice deasupra am pus rosiile tocate marunt si pasta de tomate si am lasat sa fiarba 10 minute. Am adaugat borsul si delikatul si am mai lasat putin sa fiarba. Cand toate au fost gata, am stins focul si am adaugat patrunjelul si leusteanul tocate marunt la ciorba de perisoare.


Ciorba de perisoare de peste se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Mancarica de galbiori cu smantana

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure. Pofta buna!

Mancarica de galbiori cu smantana
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Tort de inghetata cu blat de bezea
2
Inghetate

Tort de inghetata cu blat de bezea

Rețeta de înghețată din acest tort conține gelatină și asta face ca felia de pe farfurie să-și păstreze forma mai...

Tort de inghetata cu blat de bezea
Frunze de vita oparite
3
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Placinta cu iaurt
4
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
5
Dulciuri

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Desert de post: Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea. Foi crocante de zahar ars, crema fina de cafea si glazura de...

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post
Parteneri
Pui in punga, la cuptor
Bucataras.RO

Pui in punga, la cuptor

Friptura de pui gătită la cuptor, în pungă, este foarte fragedă și rumenă în același timp. Îmi aduc...

Pui in punga, la cuptor
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Chec cu cirese - desert pentru toata familia
ReteteCulinare.RO

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete! citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia