Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste (crap) este, pe cat de gustoasa, pe atat de nutritiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de peste (crap)

Ingrediente

  • un crap de 3-4 kilograme
  • putina sare
  • 1/2 litru bors
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 3-4 linguri de orez alb
  • apa pentru fiert
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 cepe potrivite
  • 1 legatura de verdeata pentru decor
  • 1 radacina de telina potrivita
  • 2 ardei grasi medii

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Ciorba de crap se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci