Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste (crap) este, pe cat de gustoasa, pe atat de nutritiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de peste (crap)

Ingrediente

  • un crap de 3-4 kilograme
  • putina sare
  • 1/2 litru bors
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 3-4 linguri de orez alb
  • apa pentru fiert
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 cepe potrivite
  • 1 legatura de verdeata pentru decor
  • 1 radacina de telina potrivita
  • 2 ardei grasi medii

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Ciorba de crap se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide