Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata este o reteta minunata de ciorba. Usoara, colorata, iar ciorba de sfecla este foarte sanatoasa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ingrediente

  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert.
Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.
Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici.
Rosiile le decojim si le tocam.
Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii.
Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat.
Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper.
La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric.
Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.
Sa aveti pofta dragilor!

Cele doua functii ale aparatului Philips Multcooker:
1.Vasul de 2 mm grosime conduce căldura uniform şi previne arderea mâncării.
2.Datorită cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore, eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Servim ciorba de sfecla cu costita afumata calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide