Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Portii
6
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de perisoare

Ingrediente

  • 200 g carne amestec (porc+vita) tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel kapia rosu
  • patrunjel
  • 1 canita orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 cana de bors proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt, dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom sota legumele: ceapa, morcovul, pastarnacul, ardeiul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.

Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute, timp in care ne ocupam de perisoare.

Pentru acestea, vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt, orezul, oul, faina, patrunjel verde tocat. Amestecam bine, condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece. Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.

Dupa 2-3 clocote, adaugam cu grija perisoarele formate, avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si acrim cu bors proaspat de putina.

Mai fierbem 10 minute dupa care oprim si presaram patrunjel verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise