Preparare bors

Borsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si malaiul,se toarna apa re

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2kg tarate de grau
  • 400g malai
  • o ceasca cu huste
  • o felie groasa de paine neagra
  • 5l apa

Mod de preparare

Borsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si malaiul,se toarna apa rece cat le acopera si se lasa 15minute,apoi se toarna apa fierbinte,se amesteca cu facaletul si se lasa pana se racoreste.Se adauga hustele,se amesteca cu painea si se pune la racoare sa se limpezeasca,acoperit cu o farfurioara.Cand borsul s-a acrit se strecoara si se toarna intr-un borcan curat sau in sticle si se pastreaza in camara.O parte din huste se pasteaza pentru a se face bors a doua oara.
Se adauga la prepararea borsului

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc