Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Portii
8
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • ½ telina
  • 1 pastarnac
  • 400 g rosii in bulion
  • 200 ml bors
  • sare
  • verdeata proaspata: patrunjel, leustean
  • Pentru taietei:
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingura de ulei
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Mai intai portioneaza puiul si pune-l la fiert in apa rece.

Curata legumele pentru ciorba si toaca-le marunt.

Aduna spuma formata la suprafata si apoi adauga legumele in ciorba.

Lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este fiarta si pregateste intre timp taieteii.

Bate ouale cu sare si ulei, apoi adauga faina.

Framanta aluatul pana devine elastic, presara faina pe masa si intinde o foaie subtire de tot.

Pune putina faina peste foaia de taietei, apoi ruleaz-o si taie taietei subtiri cu un cutit bine ascutit.

Lasa taieteii deoparte si adauga rosiile in ciorba, apoi mai lasa sa dea cateva clocote.

Pune borsul si cand incepe sa fiarba din nou adauga taieteii

Ciorba de pui este gata, nu imi mai ramane decat sa ii presar leusteanul tocat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori