Ciorba a la grec

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se indeparteaza spume cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc m

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de vaca
  • 1 l apa rece
  • zarzavat de supa
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 cana de smantana
  • 1 lamaie
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati si se pune sa fiarba intr-un litru de apa rece. Se indeparteaza spume cand da in clocot si se lasa sa fiarba la foc mic, cu oala acoperita, pana cand carnea se inmoaie bine. Atunci se pune zarzavat de supa, curatat si spalat si se lasa sa fiarba in continuare. Cand zarzavatul a fiert, se scoate si se lasa pe farfurie ca sa se foloseasca ca garnitura la un fel de mancare. In supa se pune orezul fiert separat, se acreste cu zeama de la o lamaie, se da in clocot si se potriveste de sare.

Se drege cu o cana de smantana batuta impreuna cu un ou crud. Se serveste fierbinte.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba spanac

Supa ciuperci

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci