Ciorba a la grec este o reteta de ciorba simpla si delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta culinara aveti nevoie d eun tacam de pui.
1. Am spalat carnea foarte bine si am pus-o la fiert în patru litri de apa rece. Poţi folosi orice parte a puiului îti place. Eu aveam prin congelator tacamuri. Cand era gata să dea in clocot am avut grija sa adun spuma formată cu o spumiera.
2. Am curatat si spalat legumele. Ardeiul si ceapa le-am tocat marunt, iar radacinoasele le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Eu am tocat si un praz mai mic. Îl aveam prin frigider si am zis sa nu se “piarda”.
3. Am adunat spuma bine si am pus legumele in oala peste carne. Am lasat pe foc pana legumele si carnea au fiert. Mai adaugi apa caldă, deoarece o sa scada.
4. Între timp, m-am apucat să bat smantana cu gălbenusurile si sa storc zeama de lamaie. Sa le am pregatite.
5. Am încercat carnea si legumele daca sunt fierte. Am sarat supa, dupa gust, si cu un polonic am luat supa din oala si am pus trepat in castronul in care amestecasem smantana cu galbenusurile. Am batut cu telul tot timpul si am adus smantana la temperatura supei.
Am oprit focul, am pus zeama de lamaie si am turnat smantana. Am amestecat usor si am presarat patrunjelul verde tocat marunt. Am acoperit oala 10 minute, sa se aromatizeze, si am servit-o la masa. Calda, cu ardei iute.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Marianei.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii