Ciorba ardeleneasca cu carne de porc

Pentru ciorba ardeleneasca cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 350 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • tarhon verde - 30 g
  • smantana - 200 g
  • oua - 3 galbenusuri
  • orez - 50 g
  • otet - 30 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba ardeleneasca cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala in 2-3 ape si se fierbe. Ouale se spala; se separa albusurile de galbenusuri. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se fierbe in cca 2-3 l de apa cu sare si se spumeaza. Se pun ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Cand carnea si legumele au fiert, se adauga orez, tarhon si compozitia alcatuita din galbenusuri, smantana, otet, sare si se continua fierberea cca 10 minute.

Ciorba ardeleneasca cu carne de porc se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori