Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impurit
Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impuritati, se spala si se fierbe. Tarhonul se spala, se opareste si se taie marunt. Ceapa verde si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Supa de oase se prepara folosindu-se reteta respectiva. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovi, ceapa si telina inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga ceapa verde, orez si loboda. Dupa 10 minute de fierbere, se adauga otet si compozitia formata din faina, galbenusuri si smantana sau iaurt, impreuna cu tarhon si sare si se fierb circa 10 minute.
Ciorba se prezinta in bol, supiera sau cana, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste fierbinte.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii