Ciorba cu carne de berbec si legume

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de berbec cu os - 400 g
  • morcovi - 100 g
  • ceapa - 70 g
  • cartofi - 200 g
  • ardei gras - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • telina radacina - 80 g
  • rosii proaspete/conservate - 150 /75 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • bors - 1 l
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust
  •  

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de berbec si legume carnea de berbec se spala, se portioneaza, se opareste si se spala din nou in doua, trei ape. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul si telina se curata, se spala si se taie triunghiuri sau cuburi. Ardeiul gras si cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara. Carnea se pune la fiert in cca 1 l de apa rece cu sare. Se spumeaza. Cand carnea este fiarta pe jumatate se adauga morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac, ceapa, cartofi, ardei gras, cuburile MAGGI si se continua fierberea. Se adauga pasta de tomate, bors, leustean, rosii si se fierbe cca 5 minute.

Ciorba cu carne de berbec si legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia