Ciorba cu carne de vita si tarhon cu smantana

Pentru ciorba cu carne de vita si tarhon cu smantana spalati carnea, taiati-o in bucati si puneti-o la fiert in 2 ½-3 l de apa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. piept de vita
  • morcov
  • patrunjel
  • telina
  • ceapa alba
  • 2 linguri de orez
  • un galbenus
  • 100 ml smantana sau iaurt
  • putin ulei
  • 1 litru de bors
  • tarhon
  • ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

Pentru ciorba cu carne de vita si tarhon cu smantana spalati carnea, taiati-o in bucati si puneti-o la fiert in 2 ½-3 l de apa. Luati spuma, adaugati putina sare si zarzavaturile bine spalate si tocate marunt. Acestea, zarzavaturile, pot fi date prin razatoarea mare, calite in ulei 2 minute, apoi puse in vasul cu carne. Lasati ciorba sa fiarba incet, in vas acoperit. Cand carnea este aproape gata, puneti orezul spalat, amestecati repede sa nu se lipeasca de fundul vasului. Acriti ciorba cu borsul fiert separat, lasati sa clocoteasca impreuna cateva minute, puneti tarhonul tocat fin si acoperiti vasul, luindu-l de pe flacara. Dregeti ciorba cu galbenus de ou si iaurt sau smantana proaspata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci