Ciorba cu dovlecei (a la grec)

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu dovlecei (a la grec)

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase* - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • dovlecei proaspeti - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • orez - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie - 2 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se prepara supa de oase, care se fierbe impreuna cu telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga dovleceii, orezul fiert si se continua fierberea. Se adauga compozitia alcatuita din galbenusuri

si smantana; se continua fierberea inca 5 minute. Se presara sare de lamaie, marar si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba cu dovlecei (a la grec) se serveste fierbinte.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide