Ciorba cu dovlecei si smantana

Pentru ciorba cu dovlecei si smantana telina, morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase* - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • dovlecei proaspeti - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • smantana/iaurt - 200 g/100 g
  • telina radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • orez - 30 g
  • otet - 30 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie - 3 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba cu dovlecei si smantana telina, morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Patrunjelul, mararul se spala si se taie marunt. Se prepara supa de oase. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe si se trece sub jet de apa rece. Supa de oase se fierbe impreuna cu morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga orezul, otetul, dovleceii si smantana. Se presara sare de lamaie, marar si sare si se fierb inca 5 minute.

Ciorba cu dovlecei si smantana se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci