Ciorba cu fasole boabe si costita

Ciorba cu fasole boabe si costita este o ciorba de legume cu gust afumat. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece cca 12 ore.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole boabe - 250 g
  • costita afumata - 150 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 30 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • tarhon verde - 1 legatura
  • pasta de tomate - 30 g
  • cimbru - 1 g
  • otet - 30 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Ciorba cu fasole boabe si costita este o ciorba de legume cu gust afumat. Fasolea boabe se alege de impuritati, se spala si se lasa in apa rece cca 12 ore. Ceapa, morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Tarhonul si patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Tarhonul se opareste. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Costita afumata se taie cuburi. Fasolea se fierbe in apa; dupa 10 minute se schimba cu o alta fiarta si se continua fierberea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga morcovi, pastarnac radacina, patrunjel radacina, ceapa, cimbru si sare dupa gust. Costita afumata se inabusa si se adauga in ciorba impreuna cu pasta de tomate, tarhon si otet, continuand fierberea inca 7-8 minute.

Ciorba cu fasole boabe si costita se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia