Ciorba cu perisoare de peste alb

Ciorba cu perisoare de peste este o mancare ideala pentru cei carora nu le prea place pestele. Nici nu vor sti ce-au mancat!

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 700-800 g peşte alb
  • de preferat de apa dulce
  • 1-2 ardei graşi
  • morcov
  • pătrunjel
  • ţelină mica
  • o ceapă
  • 2 roşii
  • 50 g franzelă
  • 1 ou
  • 25 g făină
  • borş de tărâţe de grâu
  • leuştean
  • sare

Mod de preparare

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1 1/2 l supă de peşte clocotită şi se lasă să fiarbă până când se pregătesc perişoarele. Peştele, fără oase prea multe, se curăţă de solzi şi de piele şi apoi se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte şi de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăţă de toate oasele şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriţă cu vârf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vârf de cuţit de piper, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine. Oasele de peşte, capul şi pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Când zarzavatul este bine fiert, se acreşte ciorba după gust sau cu ce exista la îndemână, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziţia de perişoare, se ia cu linguriţa udată în ciorbă o cantitate aproximativ cât o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriţă şi i se dă drumul în ciorba care clocoteşte. Când toate perişoarele sunt gata, se fierb la foc mic circa 15 min.
Ciorba nu se drege. 


Se serveşte cu leuştean verde tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci