Ciorba cu perisoare si legume

Pentru ciorba cu perisoare si legume ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Ciorba cu perisoare si legume

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conservate - 350 g/200 g
  • carne de vita - 300 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • patrunjel radacina - 100 g
  • pastarnac radacina - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • orez - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • bors - 750 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba cu perisoare si legume ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se taie felii. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 50 g ceapa. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste (30 g). Borsul se fierbe si se strecoara. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza. Ceapa, telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina se pun la fiert in 2 l de apa. Se fierb cca 10 minute. Carnea tocata se amesteca cu ou, sare, orezul oparit si 1 patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in perisoare care se stropesc cu apa si se aseaza pe un platou. Perisoarele obtinute si orezul ramas se adauga in ciorba. Cand perisoarele sunt fierte se adauga pasta de tomate, rosii si se fierb impreuna 5 minute. Se adauga bors, leustean verde si se continua fierberea 5 minute.

Ciorba cu perisoare si legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Supa crema de porumb
2
Supe de legume

Supa crema de porumb

Supa crema de porumb, gata in 5 minute.

Supa crema de porumb
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Desert prajitura felie de lapte
4
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Ciorbita simpla de dovlecei
5
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia