Ciorba de berbec (reteta araba)

Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de pielite si taiate in doua,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cateva cepe
  • 2 linguri de ulei
  • 1 kg. rosii
  • cativa ardei taiati felii
  • sare si piper
  • 1 kg. de carne de berbec

Mod de preparare

Se trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de pielite si taiate in doua, cativa ardei taiati felii, sare si piper. (Si cateva frunze de menta, facultativ!) Cand s-au muiat, se adauga 2-3 l de apa clocotita si 1 kg. de carne de berbec. Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand e carnea frageda, se scoate, se taie cuburi, se pune in castron, deasupra se toarna supa si se adauga taieteii fierti deoparte.
Se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc