Ciorba de burta

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • 2 kg de burta
  • zarzavat de supa
  • o crenguta de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • 1 l vin alb
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiat in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru.

Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore. Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta, se taie felii subtiri, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol.

Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza.

Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte.

Sosul de mustar se pregateste astfel: o lingura de mustar se freaca energic cu uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet. Se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete:

Ciorba de potroace

Supa de curcan ca in ardeal

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
1
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Briose cu cacao
3
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Friptura de vrabii
5
Mancaruri cu carne

Friptura de vrabii

Vrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...

Friptura de vrabii
Parteneri
Salata de toamna cu bureti
Bucataras.RO

Salata de toamna cu bureti

Am pregătit această salată după o rețetă de la d-na Vanda Scutaru...

Salata de toamna cu bureti
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran