Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiat in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru.
Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore. Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta, se taie felii subtiri, la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol.
Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza.
Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte.
Sosul de mustar se pregateste astfel: o lingura de mustar se freaca energic cu uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet. Se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete:
Ciorba de potroace
Supa de curcan ca in ardeal
Ciorba radauteana
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiPeste cu gust subtil si oase cartilaginoase usor de indepartat, pisica de mare este delicioasa prezenta si in apele Marii Negre.
Pisica de mare prajitaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii