Ciorba de burta

Se fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul, patrunjelul si ceapa in ciorba str

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita
  • 1 rasol
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • o ceapa
  • 3-4 oua
  • 250-300 g smantana
  • 2-3 linguri otet de mere cu miere
  • piper
  • sare
  • o capatana usturoi
  • verdeata

Mod de preparare

Se fierbe burta cu rasolul timp de 1-2 ore. Se scoate carnea din zeama si se strecoara ciorba. Se adauga morcovul, patrunjelul si ceapa in ciorba strecurata. Se sareaza si pipereaza. Se mai fierbe inca 10-15 minute. Intre timp se taie burta fasii si se desprinde carnea de pe rasol si se toaca marunt. Se pune carnea la loc alaturi de zarzavat in ciorba. Separat intr-un castron se bat ouale, se amesteca cu smantana, sarea piperul si otetul. Se piseaza usturoiul si se pune in amestecul de smantana. Se toarna amestecul in ciorba si se da un clocot. Se presara verdeata.

Pofta buna!


Se serveste fierbinte si cu patrunjel verde deasupra.

Alte retete de ciorba recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec la cana cu Nutella

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Ostropel de pui cu tomate si usturoi

Pentru ostropel de pui cu tomate si usturoi spalam carnea si o condimentam dupa care prajim pulpele in putin ulei pana se...

Ostropel de pui cu tomate si usturoi
Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel

O supa minunata de iarna, cu o aroma deosebita. Eu ii spun si supa antiraceala. Contine mult usturoi, motiv pentru care se...

Supa crema de cartofi cu usturoi copt si pesto de patrunjel
Cele mai apreciate rețete
Rogolah, cornulete foarte fragede
1
Preparate dulci

Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple...

Rogolah, cornulete foarte fragede
Tort cu branza si frisca
2
Torturi

Tort cu branza si frisca

1. Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. 2. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru)...

Tort cu branza si frisca
Chec cu morcov, nuca si stafide
3
Checuri

Chec cu morcov, nuca si stafide

Acest chec este unul din deserturile favorite ale familiei mele. Reteta am invatat-o de la soacra mea, cu multi ani in urma....

Chec cu morcov, nuca si stafide
Prajitura alba cu crema de ness
4
Prajituri

Prajitura alba cu crema de ness

Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa,...

Prajitura alba cu crema de ness
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
5
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Parteneri
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa