Ciorba de burta

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta gata fiarta
  • 800g. smantana
  • 5 galbenusuri crude
  • 5 linguri faina alba
  • 1 os de vita (pt gust)
  • usturoi
  • otet
  • patrunjel verde
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • telina

Mod de preparare

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare. Se fierb pana morcovul si carnea de pe os sunt fierte. Se strecoara zeama, se clateste oala si se pun din nou la fiert in zeama, burta taiata felii lungi si sare dupa gust. Cat timp se fierbe ciorba de burta, se pune intr-un castron de ~3 kg smantana, galbenusurile si faina si se bat bine cu mixerul. Cand ciorba de burta fierbe se pune din compozitie cate un polonic in oala, se amesteca continuu. Ciorba de burta se lasa sa fiarba 5-10 min se pune mujdeiul si otet dupa gust.


Ciorba de burta se serveste cu smantana si mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori