Ciorba de burta a la francaise

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 rasol de vaca
  • 2 kg de burta
  • zarzavat de supa
  • o crenguta de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • 1 l vin alb
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou.

Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiat in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru.

Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore.

Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta, se taie felii subtiri ; la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol.

Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza. Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte.

Sosul de mustar se pregateste astfel : o lingura de mustar se freaca energic cu uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet.

Se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Ciorba de perisoare a la grec

Ciorba radauteana

Ciorba de varza dulce cu iaurt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide