Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiu
Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou.
Se aseaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiat in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru.
Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore.
Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta, se taie felii subtiri ; la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol.
Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza. Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte.
Sosul de mustar se pregateste astfel : o lingura de mustar se freaca energic cu uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet.
Se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Ciorba de perisoare a la grec
Ciorba radauteana
Ciorba de varza dulce cu iaurt

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii