Ciorba de burta - Bucovina

Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • burta de vacuta
  • una ciapa
  • un ardei
  • un morcov
  • telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri
  • smantina
  • iaurt
  • otet si mujdei usturoi
  • (un ciolan de vita)optional

Mod de preparare

Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smintina 250gr, iaurt 250gr, cu 2 galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smintina cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.


Ciorba de burta se serveste cu ardei iute.
Alte retete de ciorba recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc