Ciorba de carne afumata cu tarhon

Carnea afumata se tine in apa rece citeva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune la fiert in apa cit s-o a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciolan afumat de porc
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de otet
  • sare
  • 1 legatura de tarhon
  • 2 linguri de orez
  • 1 ou
  • 1 pahar de smintina
  • 1 telina
  • 1 morcov

Mod de preparare

Carnea afumata se tine in apa rece citeva ore, se taie cu un cutit sau cu o toporisca, se spala in multa apa rece si se pune la fiert in apa cit s-o acopere.

Se fierbe descoperit pina cind carnea se desprinde de pe os, se scoate si se curata. Se pune inapoi in oala, cu zarzavatul si ceapa tocate marunt, se mai fierb impreuna douazeci de minute, dupa care se acreste ciorba cu otet desfacut intr-o ceasca de apa calda.

Mincarea se parfumeaza cu tarhon tocat marunt care se pune la fiert o data cu orezul si legumele.

Se drege cu ou batut cu smintina si supa fierbinte.
Se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Va recomandam si alte retete culinare:

Ciorba de pui cu smantana

Ciorba de carne de porc

Ciorba taraneasca de legume

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci