Ciorba de cartofi si sfecla este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt.
Ciorba de cartofi si sfecla este o ciorba de legume sanatoasa si delicioasa. Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatiti si taiati subtiri, verdeata, sare. Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote.
Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se a oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa (cruda) in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama. Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste. Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si smantana.
Ciorba de cartofi si sfecla se serveste dreasa cu ou si smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii