Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiar
Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Cind sfecla e aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati subtiri, se adauga sare dupa gust. Cind zarzavatul incepe sa se moaie se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea citeva clocote. Pentru ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa rosie, se pun deoparte intr-o cratita citeva felii de sfecla rosie, cu putina apa fierbinte si se lasa sa dea numai vreo doua clocote, pina ce iese culoarea din sfecla. Nu se tine prea mult caci sfecla se decoloreaza repede. Cind ciorba este gata, se scurge aceasta zeama in oala. Se pune apoi verdeata taiata marunt, lasind ciorba sa mai dea 2-3 clocote.
Se serveste cioba dreasa cu smintina si ou batut
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaSalvasem reteta de pe un site,nu va zic cat de bun a fost....te lingi pe degete!
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Comentarii